Haast(ige) spoed, zelden goed…?

Haast en ongeduld leveren vaak niet het gewenste resultaat.

Madam Ongeduld “my middle name” 

We kennen het allemaal wel. Het gevoel haast te hebben, haast om nu dan eindelijk een goede keuze te maken, op de juiste weg te zijn, het succes te hebben dat je zo wenst… Wie kent het niet?

Ikke wel hoor… Ongeduld is “my middle name” Alleen heb ik gemerkt dat ongeduld en haast mijn vooruitgang eerder afremmen dan versnellen. Samen met mijn perfectionistische instelling is dat natuurlijk geen efficiënte combinatie wanneer je graag vooruit wilt.

 

Hoe komt het dat haast en ongeduld niet helpen?

Je kunt het proces van verlangen naar zelfontwikkeling vergelijken met een zaadje dat de grond in gaat. Vervolgens heeft dat zaadje tijd nodig om te kiemen, ontkiemen, worteltjes te groeien, koppie boven de grond uitkomen, eerste blaadjes… etc. En al dat voorwerk is nodig om uiteindelijk vruchten af te werpen.

Ik heb als kind wel eens zaadjes die ik had gepot opnieuw uitgegraven omdat ik dacht dat ze het niet deden… Hoe bedoel je ongeduldig hahaha.

In de natuur is het allemaal heel logisch dat alles zijn eigen tijd heeft. In de natuur is het logisch dat het plantje niet in de winter ontkiemt, maar in het voorjaar…

Dat is net zo bij het proces van verlangen naar zelfactualisatie! Er is voor alles een juiste tijd.

 

Waarom haast en ongeduld niet werken.

Hoe weet je wat nu de juiste timing is?

Simpel! Je gevoel vertelt je dat het de juiste tijd is om in actie te komen. Wanneer je inspiratie voelt om iets te doen, dan is het de tijd! Ja maar … (denk je nu misschien…) “Ik voel niet zo veel inspiratie!”

Dan kan het zijn dat je alleen maar denkt aan hele grote stappen en acties. Misschien heb je wel inspiratie om iemand te bellen? Om op internet iets op te zoeken? Of wellicht heb je inspiratie om een strand of boswandeling te doen of een boek te lezen?

Want al deze acties kunnen een klein stapje zijn in het proces om je verlangens te verwezenlijken! Babystapjes zijn stapjes die je zet die blijvend zijn. Dit is ons geboorterecht en behoort tot onze persoonlijke groei en zelfontwikkeling.

 

Babystapjes

Als je zo’n proces in z’n geheel bekijkt, zie je dat het hele proces bestaat uit kleine stapjes. En soms bestaat het proces uit een tijdje niets doen, met hele andere dingen bezig zijn… Net als de natuur in de winter.

Dan heb je gewoon even rust nodig, of focus op een ander onderwerp. Om daarna, als je inspiratie voelt om een stapje te maken, erachter te komen dat je op precies de juiste tijd precies de juiste actie hebt gedaan, zodat je precies de juiste weg bent ingeslagen om jouw verlangen te manifesteren!

Nu mijn vraag aan jou:

Welke wensen heb jij in je verleden gehad die je met gemak hebt verwezenlijkt en hoe deed jij dat?

 

Meer Blogs & Artikelen

Zeg maar dag tegen negatieve denkpatronen

Zeg maar dag tegen negatieve denkpatronen

Negatieve denkpatronen, daar worstelt iedereen weleens mee. Als er één vaardigheid is waar je het komende decennium actief aan wilt werken, is het wel positief denken. Altijd op zoek naar meer of het hoogst haalbare kan namelijk behoorlijk vermoeiend en...

Omgaan met kritiek en goedbedoelde adviezen

Omgaan met kritiek en goedbedoelde adviezen

Kritiek op social media Op social media worden we dagelijks bestookt met kritiek. Met als gevolg dat we alleen nog dingen posten waarin alles mooier lijkt dan het in werkelijkheid is. Fake it until you make it, maar laat vooral niet zien hoe saai jouw leventje...

Grenzen stellen en bewaken: 9 handige tips die écht werken

Grenzen stellen en bewaken: 9 handige tips die écht werken

Grenzen stellen Anno 2024 Grenzen stellen is belangrijk. Echt waar. Het is alsof je een hek om je huis zet, zodat je buurman niet zomaar binnenwandelt om je koffie op te drinken en je krant te lezen. Maar goed, grenzen dus. Ze zijn essentieel voor gezonde relaties en...

Share This