Wandelcoach Den Haag

voor vastlopers die een losloop-traject zoeken

Wandelcoach, Den Haag en omgeving

Ik neem je mee naar buiten en wandel samen met jou in een dichtbij gelegen natuurgebied. Houd je van de natuur en van wandelen? Wil je op een effectieve, compassievolle en resultaatgerichte manier gecoacht worden? Dan is wandelcoaching vast iets voor jou zijn. Doordat je beweegt, voel jij je weer fit en krijg je weer ruimte in je hoofd. Wandelen geeft rust, plezier, ontspanning maar ook nieuwe inzichten. Samen op weg naar meer succes, voldoening, plezier en gezondheid in je leven.

Woon je niet in de buurt van Den Haag en zoek je een wandelcoach in jouw eigen omgeving? Kijk eens op www.wandelcoach.nl , zo vind je altijd een erkende wandelcoach bij jou in de buurt. 

Heb je vragen als: Hoe…

 • kan ik meer geluk en minder stress ervaren in het leven?
 • ga ik om met het maken van lastige keuzes?
 • zorg ik dat ik mijn eigen pad blijf volgen en niet andermans pad?
 • stop ik met piekeren?
 • verminder ik mijn stress?
 • voer ik verandering door?  Waar te beginnen?
 • zet ik nu concrete stappen?
 • kan ik mijn eigen ruimte innemen?

Met wandelcoaching verlaag je jouw stressniveau. Vergroot je jouw (veer)kracht, vitaliteit en zelfbewustzijn. En ervaar je meer rust en geluk!

Werkwijze Wandelcoach Den Haag

Persoonlijk

Doelgericht

Verrijkend

Life-changing

Wandelcoach Den Haag loslooptraject

Tijdens het wandelcoach loslooptraject werk jij aan jouw doelstellingen en competenties. Door middel van coachgesprekken, reflectie-oefeningen en soms ook huiswerk opdrachten. Altijd wandelend in de natuur van de omgeving Den Haag.

Samen:

 • stellen we een passend en realistisch plan van aanpak op en brengen deze in de praktijk.
 • reflecteren we constant op jouw eigen doel: ben je op de goede weg?

Het slagen van het wandelcoach loslooptraject is tevens afhankelijk van jouw eigen motivatie en inzet. Uiteraard is hard werken en het zal niet altijd even makkelijk zijn. En uit eigen ervaring, weet ik, dat het confronterend en onprettig kan zijn om jezelf een spiegel voor te houden. Echter kan ik je beloven dat het de moeite waard zal zijn.

Als wandelcoach maak ik gebruik van technieken en methodieken zoals NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Motiverende Gespreksvoering, Mindfulness, Oplossingsgericht Coachen, Motivating Management Service en Wandelcoaching.

Eindevaluatie

In het laatste gesprek reflecteren we op jouw proces en het wandelcoach traject. Kijken we of jouw doelen zijn behaald. We kijken naar hoe ver je bent en wat wil je nog aanpakken in de toekomst. Indien gewenst kan er een follow-up gesprek ingepland worden om te bespreken hoe het ter zijner tijd met jou gaat.

Wandelcoach den haag
Wandelcoach den haag

Effectiviteit van wandelcoaching

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat wandelcoaching een groot effect heeft op jouw functioneren. Wandelcoaching kan je inzetten voor:

 • het behalen van jouw doelen
 • het stimuleren van jouw creativiteit
 • leren identificeren van stressoren
 • voor het verbeteren van prestaties op het werk

Contact met de natuur heeft een direct positieve uitwerking op ons fysieke en mentale welbevinden. Natuur vergroot ons gevoel van vitaliteit en geluk, geeft ons meer energie en stimuleert onze zintuigen. Daarom zie je in de samenleving nu een toenemende trend om naar buiten te gaan. Hulpverleners, huisartsen en coaches nemen hun patiënten en cliënten steeds vaker mee naar buiten. Ook op kantoren zie je dat dit steeds meer wordt toegepast. Denk aan vertrouwensgesprekken en sollicitatiegesprekken die al wandelend steed vaker worden toegepast. Of één op één meetings met een collega. De natuur oordeelt niet, biedt troost bij kwetsbare en verdrietige gevoelens en geeft met al zijn ruimte veel rust.

De fysieke aspecten van wandelcoaching

De fysieke aspecten van wandelcoaching werken door op het emotionele en mentale vlak. Wanneer je wandelt, kom je in beweging. Alles wat vast lijkt te zitten in je hoofd, komt hierdoor letterlijk en figuurlijk los. Een gesprek dat wandelend wordt uitgevoerd, biedt ruimte voor stiltes en overpeinzingen. Oogcontact is niet altijd noodzakelijk. Het is voor coachees, die dit als lastig ervaren, daardoor vaak gemakkelijker zaken te uiten, die gevoelig of pijnlijk zijn.

Wandelcoaching biedt hierdoor de gelegenheid in een relatief korte periode diepgaand resultaat te boeken.

Wandelcoaching, wat levert het op?

Samen met de Vastloopcoach werk je aan jouw persoonlijke of professionele doelen, terwijl je wandelt. Wandelcoaching met de Vastloopcoach betekent bewust zien, voelen, horen en bewegen. Bewegen maakt het makkelijker om na te denken en zorgt daarbij dat je hoofd tot rust komt. Gemiddeld heb je al genoeg aan 3 tot 5 wandelsessies. Na deze sessies zul je niet langer het gevoel meer hebben vast te zitten. Je bent weer in staat jouw eigen ruimte in te nemen en jouw eigen keuzes te maken. 

Andere voordelen van wandelcoaching zijn:

 • Makkelijker en sneller herkennen van stressvolle situaties
 • Voorkomen van gezondheidsschade
 • Herstellen van jouw veerkracht
 • Vergroten van jouw zelfbewustzijn
 • Meer rust en geluk
 • Beter balans tussen werk en privé
Wandelcoach Den Haag en omgeving - De Vastloopcoach

Wandelcoach opleiding

Ik heb de Post-HBO opleiding tot wandelcoach succesvol afgerond bij Het Coach Bureau van Drs. Hilde Backus. Hilde is wandelcoach, Registerpsycholoog NIP/ Arbeid & Organisatie en oprichter van Het Coach Bureau.

Het Coach Bureau staat met de Wandelcoach Opleiding geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en voldoet dus aan de strenge Europese richtlijnen voor onderwijsinstellingen.

Tevens is Het Coach Bureau lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen en De Wandelcoach Opleiding heeft het NRTO-keurmerk voor hoog gekwalificeerde en gevarieerde educatie.

  logo wandenlcoach opleiding

  De Vastloopcoach
  Wandelcoach – Wandelcoaching
  Den Haag, Leiden, Amsterdam, Utrecht, Rijn- Duin en Bollenstreek.