Acht manieren

om jouw creativiteit drastisch te verbeteren.

Creativiteit is als een spier. Het moet worden uitgerekt, uitgedaagd en af ​​en toe uit zijn comfortzone worden gehaald.

Hier zijn 8 manieren waarop jij jouw creativiteit drastisch kunt verbeteren:

1. Leer door samenwerking

Nieuwsgierigheid leidt naar creativiteit. Andrew Ng, voorheen van Google en nu van Baidu, is iemand die niet gelooft dat innovatie het gevolg is van onvoorspelbare genialiteit. Hij beweert dat je systematisch creatiever en innovatiever kunt worden. “In mijn eigen leven ontdekte ik dat als ik niet zeker wist wat ik nu moest doen, ik veel ging leren, lezen en met experts praatte. Ik weet niet hoe het menselijk brein exact werkt, maar het is bijna magisch: als je genoeg leest of met genoeg experts praat, als je genoeg input hebt, ontstaan er nieuwe ideeën. ” Samenwerken met en leren van anderen is misschien wel precies wat jij nodig hebt om jouw creativiteit een boost te geven.

Leer door samenwerking
8 manieren om jouw creativiteit drastisch te verbeteren

2. Doe iets wat je leuk vindt

Op zoek naar ideeën? Weet je niet zeker wat je moet doen?

Je leven heeft balans nodig om ervoor te zorgen dat je creativiteit er niet onder lijdt. In een brief aan zijn zoon gaf Albert Einstein veel vaderlijk inzicht toen hij het had over de interesse van zijn zoon om piano te spelen. Die van toepassing is op jezelf verliezen in het creatieve proces: doe iets dat je behaagt. “Dat is de manier om het meeste te leren, dat wanneer je iets met zoveel plezier doet, je niet merkt dat de tijd verstrijkt”, schreef Einstein. “Ik ben soms zo verwikkeld in mijn werk dat ik de middagmaaltijd vergeet.” Liefde en creativiteit zijn met elkaar verweven. Een hobby, zoals een instrument bespelen, hardlopen of memorabilia verzamelen, kan je helpen te ontspannen en stress te bestrijden en tegelijkertijd je creativiteit een boost te geven.

3. Vind inspiratie in andere industrieën

Jouw briljante idee ontstaat niet door te kopiëren wat een concurrent al heeft gedaan. Zoek dus naar innovatie in verschillende industrieën en niches. Onderzoek wat bedrijven domineren. Aan welke bedrijven ben je het meest loyaal? Waarom? Hoe kun jij dat wat voor bedrijven buiten jouw branche werkt, overbrengen naar jouw eigen markt? Misschien kun je deze ideeën verbeteren. Inspiratie halen uit andere industrieën is een geweldige manier om jouw eigen creativiteit een boost te geven.

ontkoppel
8 manieren om jouw creativiteit drastisch te verbeteren.

4. Ontkoppel of doe gewoon eens helemaal niets

Zoals Alan Cohen ooit schreef: “Er is deugd in werk en er is deugd in rust. Gebruik beide en zie geen van beide over het hoofd.” Soms komen de beste ideeën juist wanneer je je hersens niet breekt. Om met het volgende geweldige idee te komen. Ideeën kunnen zelfs ontstaan terwijl je slaapt. Een goede nachtrust helpt je productiever en creatiever te zijn. Het kan zijn dat je een geweldig idee krijgt terwijl je gedachten afdwalen onder de douche. Misschien komt je volgende innovatieve idee tijdens het autorijden, sporten, wandelen, winkelen, in een vliegtuig zitten of naar de zonsondergang kijken. Als jouw creativiteit ontbreekt, trek dan de stekker uit het stopcontact. Kom tot rust. En laat je brein haar magie doen.

5. Ga wandelen

De gemiddelde persoon zit elke dag tussen de 7 en 15 uur. Gek, toch? Dit is vreselijk voor je gezondheid en je humeur! Wat betekent dat het dodelijk kan zijn voor je creativiteit. Stanford-onderzoek heeft aangetoond dat lopen creatief denken verbetert. In een vervolgonderzoek ontdekte HBR dat mensen die deelnemen aan wandelbijeenkomsten creatiever en meer betrokken zijn. Darren Huston, CEO van de Priceline Group, Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, Hikmet Ersek, CEO van Western Union Co., Jack Dorsey, medeoprichter van Twitter, Jeff Weiner, CEO van LinkedIn, en tal van andere bedrijfsleiders en ondernemers hebben regelmatig wandelbijeenkomsten. Terwijl wandelen tijdens het werk onze nationale “zit”-crisis niet oplost, is het een stap in de goede richting.

Ga wandelen
Muziek stimuleert creatief denkproces

6. Muziek stimuleert creatief denkproces

Een gebrek aan ideeën of het niet kunnen oplossen van een probleem kan enorm frustrerend zijn. Om jezelf wat makkelijker in een andere stemming te krijgen kun je jouw humeur beïnvloeden. Tenzij je volledige stilte waardeert, kan muziek misschien wel de oplossing zijn om je humeur en je creativiteit een boost te geven. Wetenschappers van de universiteit van Nijmegen en de University of Technology in Sydney stelden dat muziek het creatieve denkproces stimuleert, doordat het je vermogen om flexibel te denken en doorzettingsvermogen verbetert. Steve Jobs gebruikte muziek om zijn humeur te veranderen en creatief te blijven. Het zou ook voor jou kunnen werken.

7. Vraag om advies of feedback

Soms sta je te dicht bij een probleem om zelf een creatieve oplossing te bedenken. Om hulp vragen is geen teken van zwakte. Vraag om hulp en advies van vrienden, leeftijdsgenoten en mensen uit jouw persoonlijke netwerk die je vertrouwt en respecteert. Ieder persoon heeft een unieke set vaardigheden, ervaring en kennis. Een fris perspectief van buitenaf, of drie, of vijf, is misschien precies wat jij nodig hebt. Zelfs als je hun advies niet gebruikt, kan het een nieuwe, creatieve manier van denken oproepen die jou kan brengen waar je heen wilt.

Wandelcoach
Vraag om advies of feedback

8. Slechte ideeën

Stap een paar minuten weg van welk idee dan ook. Wat is het meest nutteloze idee dat jij je kunt voorstellen? Maak een lijst van de slechtste ideeën die jij kunt bedenken. Nu, de echte uitdaging om jouw creativiteit te vergroten: wat zijn de beste kenmerken van dit vreselijke idee? Misschien zal het bekijken van deze vreselijke ideeën iets creatiefs opleveren dat jij kunt overbrengen naar jouw uitstekende idee.

Hier vind je een video met 40 manieren om jouw creativiteit een boost te geven.

Meer Blogs & Artikelen
Zeg maar dag tegen negatieve denkpatronen

Zeg maar dag tegen negatieve denkpatronen

Negatieve denkpatronen, daar worstelt iedereen weleens mee. Als er één vaardigheid is waar je het komende decennium actief aan wilt werken, is het wel positief denken. Altijd op zoek naar meer of het hoogst haalbare kan namelijk behoorlijk vermoeiend en...

Omgaan met kritiek en goedbedoelde adviezen

Omgaan met kritiek en goedbedoelde adviezen

Kritiek op social media Op social media worden we dagelijks bestookt met kritiek. Met als gevolg dat we alleen nog dingen posten waarin alles mooier lijkt dan het in werkelijkheid is. Fake it until you make it, maar laat vooral niet zien hoe saai jouw leventje...

Grenzen stellen en bewaken: 9 handige tips die écht werken

Grenzen stellen en bewaken: 9 handige tips die écht werken

Grenzen zijn essentieel voor gezonde relaties en een gezond leven. Grenzen stellen en bewaken zijn echter echte vaardigheden. Helaas zijn dit vaardigheden die niet iedereen vanuit huis heeft meegekregen. We kunnen hier en daar ervaring opdoen en aanwijzingen oppikken...

Share This