Zelfactualisatie e-book

 

In dit e-book zal ik uitleg geven over de theorie achter ‘Zelfactualisatie’ en geef ik tips hoe je zelf met zelfactualisatie kunt starten. In de volksmond wordt het ook wel zelfontplooiing of zelfontwikkeling genoemd. Zelfactualisatie heeft dan ook alles te maken met jezelf leren kennen. Groeien in wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Het vraagt moed om dit avontuur aan te gaan. Daar krijg je misschien soms wat minder leuke reacties op vanuit je omgeving. Toch kan ik je uit eigen ervaring beloven dat het de moeite waard is om deze uitdaging aan te gaan. Met behulp van je eigen potentieel kun je de hele wereld aan. Door je hart te volgen kun je jouw potentie in jezelf en anderen vinden. Ik weet dat het niet makkelijk is om je hart te volgen. Laat je niet langer leiden door alle vooroordelen die je jezelf en anderen voorspiegelt. 

e-book

Zelfactualisatie, wat is dat?

Ik vergelijk zelfactualisatie graag met een bloem die nog in zijn knop zit. Het is dus letterlijk alles ontvouwen wat erin zit. In jou dus!

Hoe ontwikkel je jezelf? 

Zelfontwikkeling kan op tal van manieren zoals door:

  • studie of een opleiding om kennis en kunde te vergroten
  • trainingen te volgen om jouw vaardigheden te ontwikkelen
  • wandelcoaching om jouw persoonlijke ontwikkeling te versterken

Start vandaag nog met je eigen ontwikkeling. Ga op reis, lees mijn e-book of ga gesprekken aan met anderen en doe nieuwe ervaringen op. De kunst is om jouw eerste stap te zetten… dan wel alleen dan wel met een coach. Lees ook mijn artikel over Zelfactualisatie: in 5 stappen je volle potentie bereiken. 

Het ontwikkelen van jouw:

Kwaliteiten

Vaardigheden

Ervaringen: werk- en levenservaring

Inzicht: kennis en kunde

Waarden en drijfveren

Zelfregie en zelfmanagement

Autonomie

Wat je denkt, denk jeZELF

Tamara de Kramer

Verlies jezelf niet aan iets wat je hart geen vervulling biedt.

Anselm Grün

Anderen kennen is intelligentie, jezelf kennen is echte wijsheid. Anderen beheersen is kracht, jezelf beheersen is echte macht.

Lao Tzu

Start zelf met Zelfactualisatie

* De in dit e-book gepresenteerde informatie vormt geen gezondheids- of medisch advies. Vraag jouw zorgverlener of arts om advies over jouw specifieke gezondheidsproblemen voordat je jouw zorgroutine verandert of op deze informatie vertrouwt. Dit zijn slechts mijn persoonlijke meningen en ervaringen.

 

Share This